Bamsestolen PP19 tegnet af Hans J. Wegner

Oprettet d.

Allerede i slutningen af 1953 begyndte PP Møbler at være underleverandør af stellet til Bamsestolen. Et samarbejde, der blev efterfulgt af et omfattende udviklingsarbejde med mange af Wegners prototyper. PP-Møbler laver mange af Wegners mere komplicerede modeller, hvor det ikke er muligt, at i samme grad, at gøre brug af intensiv maskinel produktion. Nogle modeller er der op til 1 - 1,5 års leveringstid på. 

Hans J. Wegner Bamsestol i læder
Som flere af Wegners andre stole lader Bamsestolen til at referere til dyreriget med dens karakteristiske legende, organiske former. Stolen fik da også sit navn, efter en journalist i en anmeldelse af stolen havde omtalt dens armlæn som store bamsepoter, der favner en bagfra. Komforten er uovertruffen og fornemmelsen af, at stolen omfavner en er korrekt.

PP Møbler genoptog produktionen af lænestolen ved virksomhedens 50 års jubilæum i 2003. Hans J. Wegner tegnede oprindeligt stolen tilbage i 1951 til AP Stolen. Wegner tegnede også en skammel til Bamsestolen, pp120.

Du kan opleve Bamsestolen i både læder og stof i Møbelhuset 2 i Wegners fødeby Tønder. Den har en fantastisk siddekomfort og den er opbygget af et træstel og der bruges stadigvæk de traditionelle polstermaterialer, såsom hestehår, blår, hør og bomuld. I ryggen er der indbygget posefjedre, der giver en uovertruffen komfort - denne type fjedre bruges også til madrasser, når komforten skal være god. Der er mulighed for at vælge mellem mange forskellige læder- og stoftyper. Typisk har korpus en farve og sædehynde og knapperne en anden farve. Nogle gange sælges Bamsestolen med stofkorpus og sædehynde, knapper og kedersyningen i læder. Det er en meget elegant udførsel og kræver stor indsats af den person, der skal polstre den. Bamsestolen er utrolig flot, når den ses i en anilinlæder - denne type læder patinerer meget flot og den bliver flottere og flottere ved daglig brug. Du er velkommen til at kontakte os for nærmere info omkring denne flotte klassiker på 74 72 20 81 eller måske bedre, komme forbi her i Tønder og lade os fortælle dig historien om Wegners Bamsestol. Den starter prismæssigt fra omkring kr. 118.000 i Hallingdal stof og omkring 189.000 kr i en flot anilinlæder. Hvis du vælger en anilinlæder, så vil læderet over tid antage en patina, der er medvirkende til at give den et individuelt udseende - den bliver bare mere og mere flot. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar