CH25 Loungestolen af Hans J. Wegner

Som mange andre af Hans J. Wegners ikoniske designs har CH25 Loungestolen en enkel, men samtidig markant form.

Ved sin introduktion i 1950 vakte CH25 opsigt på grund af Hans J. Wegners valg af materiale på rygstykket og sædet. Det tvundne papirgarn, der var en erstatning for søgræs, blev udviklet under Anden Verdenskrig, men var hidtil ikke blevet anvendt i møbler.

Klassisk dansk design

CH25 er en klassisk lænestol med et let udtryk, der gør sig godt i en stue, men også i det åbne køkken, på kontoret eller i andre opholdsrum. Sæde og ryg er håndflettet i et særligt krydsflettet mønster, der kræver mere end 400 meter papirgarn, og som tager en uddannet fletter 8-10 timer at flette. Det håndflettede sæde og ryg gør stolen utrolig elegant og tidløs.

"Stolens mester"

Hans J. Wegner anses for at være en de mest kreative og produktive danske møbeldesignere, og bliver også betragtet som ”Stolens mester”. Han æstetik og arbejde var baseret på en grundliggende respekt for træet og dets egenskaber, samt en stor interesse for andre naturmaterialer, som gjorde det muligt for ham at give den formalistiske minimalisme en organisk og naturlig blødhed.

En af Wegners første 4 stole for Carl Hansen & Søn

Stolen er en af de fire første stole, som Wegner designede til Carl Hansen & Søn. CH25 er ambitiøs og modig i dens skulpturelle form, som er betagende fra alle vinkler.

Wegners designarv

Som vi reflekterer over CH25 Loungestolen, kan vi ikke undgå at blive mindet om Wegners store bidrag til møbeldesignverdenen og hans evige arv. Hans værker vil forblive en kilde til inspiration og beundring. Med CH25 Loungestolen har Hans J. Wegner skabt et mesterværk, der vil blive beundret og værdsat i mange år fremover, og som vil fortsætte med at inspirere generationer af møbeldesignere verden over.

Wegner CH25 Lounge Chair

Aktuelle varianter

Her er et udvalg af de aktuelle varianter af CH25 Loungestolen.
Vi har attraktive priser på udvalgte varianter med hurtig levering - se “MH Pris” mærkningen.
Køb CH25 Loungestolen fra Wegners fødeby Tønder.

 

Eg hvidolie
med natuflet

CH25 | Hvidolie med naturflet

Bestil her >>

Eg olie
med naturflet

CH25 | Eg olie med naturflet

Bestil her >>

Eg sæbe
med naturflet

CH25 | Eg sæbe med naturflet

Bestil her >>

 

 

 

 

Eg sortlakeret
med naturflet

CH25 | Eg sortlakeret med naturflet

Bestil her >>

Eg sortlakeret
med sort flet

CH25 | Eg sortlakeret med sort flet

Bestil her >>

Valnød olie
med naturflet

CH25 | Valnød olie med naturflet

Bestil her >>